Geen producten (0)
 

Wijma, D. - De onvergetelijke dominee uit Urk

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-32197
EAN code 9789461152381
Omschrijving

Wijlen. ds. E. du Marchie van Voorthuijsen werd op 8 september geboren in huize Bornia, in Driebergen. Als vijfde kind van het gezin is hij altijd de lieveling van zijn vader gebleven. Dominee Wisse, die zijn predikant was, wees hem erop dat het groot voorrecht zou zijn om visser van mensen te mogen worden.

Lang heeft hij zich daartegen verzet. Hij leidde een werelds leven. Met zijn broer ging hij motorrijden en trouwde met een werelds meisje.

Maar de omgang met Gods volk liet hem zien hoe ongelukkig hijzelf was. In Epe dacht hij door hard te werken vrede voor zijn ziel te vinden. De Heere gaf hem vrede met God door Christus. Hij werd predikant te Urk, Driebergen, Sliedrecht en Leersum. Te Leersum maakte hij de overstap van de Christelijke Gereformeerde Kerk naar de Oud Gereformeerde Gemeente.

Toen hij daarna terugkeerde naar Urk, sloot de Jachin Boazkerk zich ook aan bij dat kerkverband. Urk bleef altijd de liefde van zijn hart houden. Daar heeft hij ook de Johannes Calvijnschool helpen oprichten.

De directeur van de ds. E. du Marchie van Voorthuijsenschool heeft dit boek samen met M.J. Ruissen geschreven om een blijvende herinnering te geven aan Gods grote daden in het leven van deze predikant. De levensloop van Everard du Marchie van Voorthuijsen wordt op eenvoudige wijze verteld. Daarom is het niet alleen geschikt voor volwassenen maar ook voor onze jeugd!

Uitg. 160 pag. gebonden, Nieuw!