Geen producten (0)
 

Groningen, B.S. van - Die lieflijk zijn en harten treffen

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTb-6201
EAN code 9789074787857
Omschrijving

Luther heeft eens gezegd: ‘Bij de Psalmen kijk je Gods kinderen in het hart’. Een andere uitspraak over de Psalmen: Het is de geestelijke apotheek. Luther vond zijn persoonlijke worsteling om de gerechtigheid van God in de Psalmen terug.
Psalmen zijn levensecht, omdat ze spreken over de praktijk van het dagelijks leven. Veel facetten van het geloofsleven kunnen we in de Psalmen terugvinden: moeite, verdriet, eenzaamheid, vertroosting, blijdschap, angst voor de dood, maar ook de vreugde in God door de Heere Jezus Christus.
Het is niet alleen nodig dat we Gods Woord lezen, maar ook onderzoeken; en in het bijzonder zijn de Psalmen het waard om gelezen, onderzocht en ook gezongen te worden. Opnieuw was het Luther die zei: ‘Zingen is twee keer bidden’.
In deze Bijbelstudies worden de Psalmen 1,8,23,32,45,56,73,98,116,130,137,150 uitgewertk. Ze zijn zo een handreiking voor de bestudering van deze Psalmen. Dat geldt zowel persoonlijk als op een Bijbelstudievereniging. Ze kunnen gebruikt worden als gespreksstof voor bespreking in groepen. Tegelijk is het ook mogelijk om deze studies te gebruiken als inzet om zelf een inleiding of Bijbelstudie te verzorgen.

Uitg. Om Sion Wil, 89 pag. pb. Nieuw!