Geen producten (0)
 

Smytegelt, ds. B. - Heidelbergse Catechismus 1+2

€ 59,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTCv-7016
EAN code 9789087180317
Omschrijving
Bernardus Smytegelt | Des Christens enige troost in leven en sterven, of verklaring van de Heidelbergse Catechismus in 52 preken. Deel 1, Zondag 1 - 26. Dee 2, Zondag 27 - 52

Ds. B. Smytegelt was zeer geliefd bij Gods volk. In zijn preken vonden zij voedsel voor hun zielen. Zijn preken zijn velen tot zegen geweest. Daarbij is het zeker een Catechismusverklaring die niet aan tijd gebonden is.

Al vele jaren bestaat de Catechismusverklaring van ds. B. Smytegelt uit een fotografische herdruk, welke overgezet was naar de uitgave uit 1747. Lastige zinsopbouw, lange zinnen en veel verouderde woorden maken het moeilijk om deze verklaring te lezen, zowel persoonlijk als in de leesdiensten.

Vandaar dat er nu een nieuwe uitgave het licht ziet welk breed toegankelijk is en (weer) door velen gelezen kan gaan worden.

Bij de herspelling zijn de huidige spellings- en interpunctie regels gehanteerd. De aangehaalde Bijbelteksten zijn aangepast aan de editie van de GBS.

Om zoveel moglijk recht te doen aan het oorspronkelijke werk is bij de bewerking de opzet ervan gehandhaafd. Ook de zinsopbouw is zoveel mogelijk intact gelaten. Om het lezen te vergemakkelijken zijn wel al te lange zinnen 'geknipt' en is de woordvolgorde soms veranderd. Woorden die niet meer gebruikt worden of nu een andere betekenis hebben zijn vervangen door hedendaagse.

Daarnaast zijn voor de leesbaarheid de punten van de preek toegevoegd op de plaatsen waar dat aangegeven is of op plaatsen waar dat het meest 'pasbaar' is.

In de huidige spelling overgezet door Dhr. G.G.M. Janssen te 's-Gravendeel.

Deel 1 zal DV februari 2014 verschijnen.
Deel 2 zal DV medio mei 2014 verschijnen