Geen producten (0)
-50%
De wereld van de vroege kerk
 

Jones, Simon - De wereld van de vroege kerk

€ 19,90 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad - Levertijd uitverkocht sinds 2020 cbc
Specificaties
Productcode NBKTKe-29024
EAN code 9789023920632
Omschrijving

In de eerste decennia na Christus verspreidde een kleine beweging vanuit Palestina over het hele Romeinse rijk. In korte tijd ontstonden er gemeenten van Jeruzalem tot Rome.
Het leven van de eerste christenen in een heidense cultuur is ook nu nog voor velen een inspiratiebron. Dit boejk wil deze eerste gelovigen nog dichterbij brengen door hun dagelijks leven te schilderen. De wereld van de vroege kerk biedt een schat aan informatie over gewoonten en gebruiken in de Romeinse tijd. Door de studie van archeologisch materiaal en oude bronnen geeft Simon Jones antwoord op vragen als: 

- Hoe besteedden mensen hun vrije tijd?
- Hoe zag het gezinsleven eruit?
- Hoe verdienden mensen de kost?
- Wat was de rol van vrouwen?
- Hoe verliepen de samenkomsten van de eerste christenen? 

Door de vele foto's, kaarten en afbeeldingen is De wereld van de vroege kerk een fascinerende ontdekkingsreis die deze periode op een aansprekende manier tot leven brengt. 

Simon Jones is docent Nieuwe Testament aan het Spurgeon's College en schreef verschillende boeken. Voorheen was hij werkzaam als financieel journalist en redacteur van het blad Christianity. Hij geeft leiding aan het pastorale team van de Bromley Baptist Church.
Henk A. Bakker, Universitair docent Theologie en Geschiedenis van het Baptisme aan de Vrije Universiteit, is eindredacteur van de Nederlandse editie.

Uitg. 192 pag. gebonden, laatste exemplaar!