Geen producten (0)
 

Rijswijk, C. van - De biddende bouwer (Fontein-9)

€ 11,50
Op voorraad
Specificaties
Productcode 9789055518593
EAN code 9789055518593
Omschrijving

Het tienstammenrijk is weggevoerd naar Assyri. Een van de weggevoerden is Nehmia, een schenker aan het hof van koning Arthahsasta. Hij is een godvrezende en biddende Jood die van de koning de opdracht krijgt om de muren van Jeruzalem te herbouwen. Daarbij ondervindt hij veel tegenstand van de vijanden Sanballat en Toba, maar de muren worden in korte tijd hersteld en plechtig ingewijd. De profeet Ezra leest de wet des Heeren voor en het volk besluit de sabbatten en de ceremonile feesten in eer te herstellen. Zij bidden tot God om vergeving voor hun zonden en om Gods gunst.

Als zijn werk klaar is, keert Nehmia terug naar Assyri om zijn taak als schenker weer op zich te nemen. Niet lang daarna moet hij opnieuw naar Jeruzalem, omdat het volk zich vermengt met de Moabieten en de Ammonieten. Dan verdrijft hij ook de goddeloze Toba die inmiddels in het voorhof van de tempel woont.

Uit deze niet zo bekende geschiedenis blijkt duidelijk dat de Heere altijd aan Zijn kinderen denkt en dat het in de moeilijkste omstandigheden waar blijft: De Heere bouwt Jeruzalem; Hij vergadert Israls verdrevenen (Ps. 147:2).

Met gespreksvragen!

De recensie:  De Fonteinserie is een serie voor tieners waarin gedeelten, personen of speciale geschiedenissen uit de Bijbel worden behandeld door middel van korte overdenkingen. Ze zijn geschreven om op zondagmiddag in een gezin met opgroeiende kinderen te gebruiken als Bijbelstudiemateriaal, maar ze kunnen uiteraard ook door tieners zelf gelezen worden. Het zijn stukjes van 3 tot 5 bladzijden waarin uitleg gegeven wordt over de tijd en situatie waarin de geschiedenis speelde of de persoon leefde. Er staat in ieder stukje een geestelijke en praktische les om over na te denken. In dit deel zijn aan het eind van ieder stukje vragen toegevoegd om over door te praten. Deze serie is echt een aanrader als u op zoek bent naar eenvoudige en toegankelijke stukjes om in een gezin te gebruiken of zelfstandig te lezen!

Uitg. Gebr. Koster, 128 pag. gebonden, Nieuw!