Geen producten (0)
 

Beek, Anne-Lynn van - Trouw

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKKb-29110
EAN code 9789463351041
Omschrijving

‘Hosea’, klinkt de stem weer. ‘Ga heen en trouw met Gomer.’ Gomer, denkt Hosea, ik ken helemaal geen Gomer? De stem spreekt verder: ‘Gomer is een vrouw die je niet trouw zal blijven, Hosea. Net als Israël, die niet trouw blijft aan hun God. Ze zal het bed delen met andere mannen en zwanger van hen worden. Toch wil ik dat je met haar trouwt.’

‘Trouw!’ Dat zegt God tegen de profeet Hosea. Hosea moet trouwen. Niet met een goede vriendin of een aardige kennis, maar met een wildvreemde vrouw. Hij krijgt een bevel van God én een waarschuwing: Gomer zal je niet trouw blijven.

Het volk Israël is ook ontrouw. Ze dienen de afgoden en zijn God vergeten. Hosea probeert het volk te waarschuwen voor de naderende straf, maar het volk lijkt doof voor zijn waarschuwingen. Het gaat toch goed met het volk?

Ze hebben een goede oogst gehad, genoeg eten en de Israëlieten genieten van het leven. Maar God doet wat Hij belooft… Een mooi boek voor kinderen vanaf tien jaar, die meer willen weten over het leven van de profeet Hosea.

Uitg. Om Sions Wil, 70 pag pb, Nieuw!