Geen producten (0)
 

Tuinier, D.W. - Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen (Psalmen in Woord en Beeld deel 2)

€ 24,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTMe-30068
EAN code 9789461151902
Omschrijving

Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen Psalmen in woord en beeld, deel 2: Ps. 26 t/m 50 Schilderijen: Henk van den Brink Toelichting bij de schilderijen: MJ Ruissen

52 meditaties: Ds. D.W. Tuinier met citaten van C.H. Spurgeon Psalmberijming: Jacobus Revius € 19,95, na 31-12-2021: € 23,50

In de Psalmen lezen we wat Gods volk in hun hart meemaakt. Gods kinderen worden vaak bestreden, maar steeds mogen ze de uitkomst van de Heere verwachten. Dit gold ook voor koning David die de meeste psalmen heeft gedicht. Vaak drukt hij zijn zielsworstelingen in beelden of geschiedenissen uit, die hij zelf heeft meegemaakt. De titel voor dit boek is ontleend aan Psalm 42, waarin hij zichzelf als een vluchtend hert herkent.

Het verlangen naar de dienst van God klinkt er sterk in door. Speciaal voor dit tweede deel van de psalmenserie maakte Henk van den Brink schilderijen, waarmee hij deze psalmen treffend in beelden heeft weergegeven. Ter verduidelijking zijn deze platen ernaast toegelicht.

Dominee D.W. Tuinier schreef er 52 meditaties over, zodat dit boek zeer geschikt is om als weekboek te gebruiken. Zijn meditaties zijn verrijkt met citaten van C.H. Spurgeon, die in de tekst zijn ingelast.

De toegevoegde gespreksvragen maken het boek heel bruikbaar voor bespreking in huiselijk- en verenigingsverband. Verder treft u in dit mooie boek de psalmberijming van Jacobus Revius aan. Ze is in hedendaags Nederlands hertaald. Verouderde woorden worden middels voetnoten verklaard. Deze berijming is nauw verwant aan de gelive psalmberijming van Datheen. De rijke, aansprekende inhoud nodigt uit om deze psalmen te zingen.

Uitg.  De ramshoorn, nieuw!