Geen producten (0)
 

Moerkerken, Ds. A - Beeldend onderwijs

€ 19,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKT-33938
EAN code 9789033132599
Productcode leverancier Den Hertog
Omschrijving

Meditaties over gelijkenissen

De Heere Jezus heeft tijdens Zijn omwandeling op aarde veel gelijkenissen gesproken. Beelden uit het dagelijks leven en de natuur gebruikte Hij om te laten zien wat er gebeurt in het Koninkrijk der hemelen. Zag Hij een zaaier gaan over de akker, dan vergeleek de Heere dit met de prediker die het Woord mag zaaien in het Koninkrijk Gods. Zag Hij een wijnstok groeien langs de hellingen van Jeruzalem, dan gaf Hij onderwijs over Zichzelf als de ware Wijnstok en Zijn Vader als de Landman.

Eenvoudige, herkenbare beelden die iedereen kan begrijpen. Soms maar een enkel Bijbelvers, soms maar een paar woorden, maar met een zeer diepe inhoud. Onderwijs uit de eerste hand, uit de mond van de Heere Jezus Zelf.

In 26 meditaties biedt ds. Moerkerken in deze bundel stof tot overdenking over de bekendste gelijkenissen.

Eerder verscheen van ds. A. Moerkerken onder andere: 'De leeuw heeft gebruld' (over Amos) en 'De stad van mijn vaderen' (over Nehemia).

Ds. A. Moerkerken is emeritus predikant van de Gereformeerde Gemeenten. Hij diende de gemeenten Nieuw-Beijerland en Gouda. Tot 2017 was hij verbonden aan de Theologische School te Rotterdam, vanaf 1981 als docent en vanaf 1995 tevens als rector.

Uitg. Den Hertog, 224 pag, gebonden, nieuw!