Geen producten (0)
-37%
Troost 0 Harinck, ds. C. - Troost in ziekte en sterven
1 2
 

Harinck, ds. C. - Troost in ziekte en sterven

€ 15,90 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTMe-5725
EAN code 9789033118944
Omschrijving

Pastorale overdenkingen over Johannes 11 -  Naar aanleiding van Johannes 11:1-46.
Ziekte en sterven zijn niet uit het leven van de mens weg te denken. Je kunt eraan voorbij leven, maar het komt toch eenmaal op je pad. De moderne mens weet geen raad met zieken en stervenden. Zij passen niet in het beeld van eten en drinken en vrolijk zijn. Men heeft hun dan ook geen andere troost te bieden dan: je hebt toch een mooi leven gehad en: we zullen zorgen dat je zonder pijn sterft.

Waar het besef verdwijnt dat het de mens gezet is eenmaal te sterven en daarna het oordeel, verdwijnt ook de vraag: Mijn ziel, doorziet gij uw lot, hoe zult gij rechtvaardig verschijnen voor God?

Voor wie uit de Bijbel weet dat sterven God ontmoeten is, betekent ziek worden en moeten sterven echter een diepe levenscrisis. Wat kan de innerlijke strijd hoog gaan! Wat roepen veel vragen om een antwoord! Hoe kan ik God zonder verschrikken ontmoeten? Waar kan men troost en vrede vinden in ziekte en sterven?

De auteur van dit boek tracht deze vragen aan de hand van de geschiedenis van Lazarus ziekte en sterven te beantwoorden. De opgestane Christus staat hierbij centraal.

148 pagina's gebonden. Nieuwstaat!