Geen producten (0)
 

Dijkstra, Peter - Vallen en Opstaan!

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Peter Dijkstra stond jarenlang bekend als de ‘witte duivel’: met zijn spierwitte haren, zijn agressieve houding en zijn felle ogen was hij een berucht figuur in Dordrecht en omgeving. Stelen, dealen, vechten en uitgaan, dat waren de dingen waar Peter voor leefde. Ze vormden een uitlaatklep voor de innerlijke onrust die Peter voelde, nadat hij van kinds af aan door zijn vader was mishandeld. Op 12 december 2014 verschijnt zijn boek ‘Vallen en Opstaan!’, waarin hij vertelt over de aantrekkingskracht van drugs, zijn onverwachte bekering tot God en het proces daarna. Met dit boek wil hij jongeren, ouders en jeugdwerkers waarschuwen, bemoedigen en praktische handvatten geven.

‘Vallen en Opstaan!’ bestaat uit drie delen. In het eerste deel beschrijft Peter Dijkstra op een rauwe, eerlijke manier over zijn ervaringen met drugs. ‘Drugs is gevaarlijk lekker. Ik zou liegen als ik beweerde dat het niet zo is. Toch zou niemand er aan moeten beginnen.’ Als hij door het gebruik van LSD en paddo’s de bovennatuurlijke wereld leert kennen, gaat hij zich verdiepen in paranormale zaken. Hoewel Peter lange tijd geniet van zijn wilde leven komt er steeds meer onrust in zijn hart. ‘Je moet kruizen ophangen in je huis om van die onrust af te komen’ krijgt hij als advies van een waarzegster. Als Peter in een opstandige bui besluit om naar de kerk te gaan, ervaart hij voor het eerst in zijn leven echte vrede en liefde – zonder dat hij daar drugs voor nodig heeft.

Het tweede deel beschrijft het proces vanaf zijn bekering. ‘Er is meestal een reden dat mensennaar verslavende middelen grijpen: ze voelen zich rot van binnen en zoeken naar een manier om zich lekker te voelen. Als je dan niet een proces van innerlijk herstel ingaat, zul je nooit echt vrij worden. Ook zelf moest ik door dat proces heen. De sleutels die mij daarbij hebben geholpen, wil ik nu doorgeven aan anderen. Daarbij is het geloof in Jezus Christus de basis.’

Het derde deel bevat een overzicht van verslavende middelen, aangevuld met anekdotes uit Peters leven en zijn ervaring als preventiewerker bij Voorkom! Een full color fotokatern ondersteunt het verhaal met foto’s waarop duidelijk te zien is hoe Peter meer en meer afgleed in het leven van een drugsgebruiker.

170 pag pb Nieuw!