Geen producten (0)
-32%
Bru1 Bru2
1 2
 

Bruggen, Diny van - De cactus bloeit

€ 18,90 € 12,90
Op voorraad
Omschrijving

Sinds 1980 werkt kinderarts Diny van Bruggen voor en met de Cambodjanen; aanvankelijk in vluchtelingenkampen, later via vele kleinschalige projecten in het door oorlogen verwoeste land. in dit boek bewerkt ze haar dagboekaantekeningen van einde 1999 tot begin 2003. De nadruk valt daarbij op de zorg voor stervende aidspatiënten en weeskinderen.

De ziekte aids heeft in arme landen heel andere verschijningsvormen dan in rijke landen. Ook in de benadering van de problemen liggen er verschillen. Dit boek gaat over de zorg voor een aantal van de meer dan 35 miljoen geïnfecteerden, voor wie in de komende jaren een anti-aids medicatie onbereikbaar zal blijken. Daarom zullen er andere benaderingen dan 'met goedkope pillen' mogelijk en noodzakelijk zijn.

Cambodja is niet het enige land dat kapot is na jarenlange oorlogen en conflicten. En niet alleen in Cambodja sterven mensen eenzaam en verlaten, is er opvang voor weeskinderen nodig en zoeken ook christenen naar de juiste vorm van hulpverlening. Al lezend zal men parallellen kunnen trekken met situaties elders in de wereld, maar ook in Nederland.

Uitg. Kok, 199 pag. pb. Nieuw en laatste exemplaar uit onze winkel!