Geen producten (0)
-33%
Nieuwenhuizen. H. - Hulp in benauwdheden
 

Nieuwenhuizen. H. - Hulp in benauwdheden

€ 14,95 € 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Hulp in benauwdheden is de titel van dit boek, dat ons een beeld geeft van een waargebeurde geschiedenis uit de bange oorlogsjaren 1940-1945.

De schrijver zelf tekent aan dat er plaatsen zijn waar gedenkwaardige stenen lagen. Het zijn herinneringen van Gods bewaring, hulp en leiding in gevaren. ‘Plaatsen die ik nooit vergeten mocht, maar ook nooit vergeten kon’ (blz. 18).

De schrijver neemt ons mee in moeilijke omstandigheden en ook grote zorgen omtrent de bange oorlog en haar jammerlijke gevolgen. Benauwde ervaringen maar ook veel uitreddingen en onderhoudingen worden ons beschreven.

De auteur wijst de lezers echter ook heen naar de ware Hulp in alle benauwdheden.

Ik laat hem zelf aan het woord: ‘Wel acht ik ze driewerf gelukkig, die hier op aarde in hun leven de vernieuwing des harten uit genade mogen deelachtig worden. Dan komt de dood nooit zo onverwacht, of wij kunnen ook sterven.’

Och, dat het alles ook ons deel mocht worden, de Troost in leven en sterven. In dit boek wordt een gouden draad van Gods bewarende genade beschreven. Moeilijke en zware momenten, zoals het afscheid nemen van hen die hem lief waren. In het bijzonder van zijn geliefde moeder, die hij na al de omzwervingen bij zijn thuiskomst niet meer heeft gezien, daar ze ruim een maand voor zijn thuiskomst is overleden. Wie zal zijn smartelijke teleurstelling kunnen peilen, die hem toen overkwam?

Het is een makkelijk leesbaar boek. Van harte willen wij dit boek aanbevelen. Dat na dit lezen het nageslacht en ook de lezers zich zouden haasten om huns levens wil. En zij en wij in alle waarheid Psalm 143:11 mochten zingen.

Laat Uwe gunst mij niet begeven.
Schenk mij, om Uwes naams wil, leven.
Laat mijne ziel, die tot u schreit,
Van haar benauwdheid zijn ontheven,
Red mij om Uw gerechtigheid.  

Ds. C. van Krimpen, Yerseke

319 pag. gebonden. Nieuw! Nu 6 euro webshopkorting en nu slechts 8.95.