Geen producten (0)
 

Budding, ds. D.J. - Tot éen vlees zijn - Kaart t.b.v. Huwelijk - (kaart + boekje)

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKWk-963
EAN code 9789461150295
Omschrijving

Op de huwelijksdag wordt meeleven erg op prijs gesteld. Vandaar dit wenskaartenboekje met meditatie van ds. D.J. Budding . Het is bedoeld om een bruidspaar cadeau te doen en kan gemakkelijk in de bijbehorende envelop worden verzonden.
 
--------------------------------------------------------------------------------

Tot één vlees zijn (fragment) : “Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven, en zij zullen tot één vlees zijn.” (Genesis 2 vers 24)
 
Jullie hebben vandaag een heel mooi geschenk gekregen. Van God. Eigenlijk een van de mooiste geschenken die een mens op aarde kan ontvangen. Niet het mooiste. Dat is de HEERE Zelf. De HEERE sprak tot Abram in een gezicht zeggende: “Vrees niet, Abram, Ik ben u een Schild, uw Loon zeer groot” (Gen. 15:1b). Maar daarna is het je man, je vrouw, die Hij je vandaag “als met Zijn hand” heeft toegeschikt. Hij heeft jullie de liefde gegeven, waardoor het verlangen kwam en groeide om samen één te worden. En vandaag is jullie wens vervuld en begint Gods opdracht en belofte: “En zij zullen tot één vlees zijn.” De Heere Jezus legt nog een extra nadruk op deze tekst in Markus 10 vers 8: “En die twee zullen tot één vlees zijn, alzo dat zij niet meer twee zijn, maar één vlees.” Een twee-eenheid dus. De uitdrukking “één vlees” geeft eigenlijk precies weer wat God met het huwelijk bedoelt. Het is de kern. Als je één wordt, ben je niet meer van jezelf. Je bent van elkaar en je bent er voor elkaar. Je deelt alles samen. Zonder de ander ben je maar de helft. De ander is je eigen vlees. Hoe kan dat? Dat twee mensen samen groeien tot, als het ware, één mens? Dat kan alleen door de liefde. Als je elkaar oprecht en teer liefhebt. Naar de mate die liefde groeit, groeit ook de eenheid. Die eenheid heeft in de eerste plaats een geestelijke kant.
 
--------------------------------------------------------------------------------

De geschenkboekjes hebben het formaat van een dubbele wenskaart. Achterin is ruimte voor een persoonlijke wens. De boekjes van 8 pagina's worden geleverd met enveloppe.
 
De volledige serie bestaat uit 7 geschenkboekjes:
 
- Wonderbaarlijk gemaakt (Van harte gefeliciteerd met de geboorte van uw zoon / dochter)
- Uw trouw is groot (Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag)
- Tot een vlees zijn (Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk)
- De daden des Heeren gedenken (Van harte gelukgewenst met uw …jarig huwelijksjubileum)
- Lieflijk omhelsd (Van harte Gods nabijheid in uw ziek-zijn)
- Jezus weende (1) (Met innige deelneming)
- Jezus weende (2) (Met innige deelneming)