Geen producten (0)
 

Hazelzet, kees - Rijkdom in Rotterdam - 7

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Bij het horen of zien van de titel 'Rijkdom in Rotterdam' is het niet nitgesloten dat velen znIlen denken aan Kralingen en anderen aan havens, schepen, olie en wat dies meer zij. Maar onder Rijkdom in Rotterdam mogen we ook verstaan het niet te onderschatten cultumbézit:' kunstschatten oudheden, historische merkwaardigheden bewaard in musea, zoals dat van Land- en Volkenkunde, het Belastingmuseum, het Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw en vele andere.
Rotterdam, eens door Brosse 'de werkvrouw onder de Nederlandse steden' genoemd, heeft een kunstbezit van niet geringe omvang dat gelukkig gespaard bleef tijdens de oorlog. Alleen al met het bezit van het meest bekende museum, Boymans, logenstraft Rotterdam het wat denigrerende adagium dat het meekreeg.
Maar er is meer: dit boekje moge een hulpmiddel zijn te ontdekken hoe rijk geschakeerd dit facet van de Maasstad op zich is. Op meer dan tien plaatsen zijn kunstschatten, oudheden, archiefstukken, scheepsmodellen, wonderen der natuur, enzovoorts, te zien.
Oud-Maasbode-redacteur Kees Hazelzet, auteur o.m, van 'Rotterdam, zoals wij het kenden' en, 'Rotterdam, van vissersdorp tot wereldhaven' maakte een rondgang in woord en beeld langs al die plaatsen. Zijn jarenlange ervaring staat borg voor een betrouwbare en vlot geschreven gids.

Het woord diamant is afgeleid van het Griekse woord voor ontembaar, een eigenschap die aan de grootste onzer Maassteden niet ontzegd kan worden. Het is daarom niet zonder toeval, dat de vergelijking van Rotterdam met een diamant met vele facetten werd gekozen als basis voor de naam van deze reeks. De beschouwing van de afzonderlijke facetten doet de edelsteen steeds weer andere kleuren krijgen, die de flonkering van het geheel verhogen. 'Handige boekjes voor degenen, die niet weten wat er in de Maasstad zoal te doen is' (Rotterdammer);

96 pag. pb. In goede staat