Geen producten (0)
 

Calvijn, Johannes - Kracht en troost

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Brieven van Johannes Calvijn aan vrouwen....

Wie zou op het idee komen dat Johannes Calvijn uitvoerige correspondentie met vrouwen heeft gehad...  vaak hooggeplaatste en bekende vrouwen in Frankrijk...

Toch zullen de lezeressen en lezers geboeid van deze brieven kennis nemen, persoonlijk en pastoraal als ze geschreven zijn en diep ingaande op de moeilijkheden, waarin deze vrouwen verkeerden, om het even of die van persoonlijke en huiselijke aard waren of toe te schrijven waren aan de geloofsvervolging, waar toentertijd Frankrijk door geteisterd werd. Niet zonder reden schrijft de vertaler, Dr J.C. van der Does, dan ook: 'deze brieven zijn geschreven in grote bewogenheid van het gemoed en de lezing er van moet de personen, die ze ontvingen, diep getroffen hebben'.
En Prof. Dr AA van Schelven, die de eerste stoot tot vertaling en uitgave van deze bijzondere brieven gegeven heeft, schrijft: 'Nuchterheid en Bijbelse vroomheid hebben hier in sarnenwerkinq vermaningen, bezielingen en vertroostingen in 't leven geroepen, die nog na vierhonderd jaar hun trefkracht niet hebben verloren'.

Uitg. JP. vd Tol, in mooie staat!