Geen producten (0)
 

Natzijl, H. - Zoete banden die mij binden

€ 7,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Uit het gezelschapsleven in de Alblasserwaard - In de periode ca. 1820-1970 kwamen in de Alblasserwaard veel gezelschappen voor. Sommige mensen gingen over tot de Afscheiding, maar velen bleven de Hervormde Kerk trouw, al las men dikwijls op zondag thuis een oudvader.
Aandacht krijgen ondermeer Dirk Verheij te Giessendam, Gerrit Demper te Langerak, Willem Verheij te Ameide, Arie Jongeneel te Oud-Alblas, M. van Oostende te Ottoland en ds. C. Bouthoorn te Groot-Ammers. Hun invloed op het kerkelijk leven van de negentiende eeuw wordt ook geschetst.
Van mensen die in de twintigste eeuw tot ongeveer 1970 een belangrijke plaats innamen in de gezelschappen zijn niet eerder gepubliceerde brieven opgenomen, met soms een levensschets, van ondermeer Arie Swets te Hardinxveld, Fijgje Bons te Bleskensgraaf (50 brieven), Jan-Kees Tukker te Molensgraaf, Jan den Besten te Noordeloos en Arigje de Bruijn-van Maurik te Hoornaar. Deze mensen hadden een band met elkaar, maar ook met velen in het gehele land. Dit geeft een indruk van het rijke geestelijke leven dat in die tijd gevonden werd in de Alblasserwaard.

ISBN: 9789033110009

Gebonden - Den Hertog - 319 pag. Nieuwstaat!