Geen producten (0)
 

Vermeulen, J.M. - Het dierbaarste geschenk

€ 14,95
Op voorraad
Omschrijving

Leven en werk van ds. J. van Prooijen - Ds. Jacob van Prooijen (1912-1991) was predikant van de Oud Gereformeerde Gemeenten van Grafhorst, Stavenisse en Rhenen. Dit boek is het resultaat van uitgebreid kerkhistorisch onderzoek. Naast herinneringen van derden is in deze levensbeschrijving de autobiografie van Ds. van Prooijen opgenomen, die nooit eerder in druk verscheen. Tevens vele illustraties en tientallen kaderteksten, met aansprekende citaten, ontmoetingen en gezegden. De naam van Ds. Van Prooijen is ook nu nog een begrip in kerkelijk Nederland.

Ds. van Prooijen was in 1954 oprichter van de Nederlandse Vereniging tot bevordering van de zondagsrust en de zondagsheiliging. Hij heeft veel voor deze Vereniging betekend en is er tot zijn overlijden voorzitter van gebleven. Deze Vereniging krijgt in dit boek bijzondere aandacht.

De auteur is onder meer eindredacteur van het kerkhistorisch tijdschrift Oude Paden en medewerker van diverse kerkbladen. Hj publiceerde talrijke artikelen en vijftien boeken, waaronder de catechismusverklaring van Ds. Mieras, een prekenbundel van Ds. L. Gebraad en een dagboek van Ds. Joh. van der Kemp.

ISBN: 9789061407843

Gebonden - De Groot Goudriaan - Kampen - 2001 - 291 pag. in mooie staat!