Geen producten (0)
1 2
 

Hooghwerff, B. - Het volk uit Abraham gesproten

€ 12,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Uit het leven van Joden die tot bekering kwamen
In Klaaswaal, een dorp in de Hoeksche Waard, woonde in de negentiende eeuw de Joodse familie Hijmans. De leden van het gezin namen als orthodoxe Israëlieten stipt de plichten van hun godsdienst waar. Bij één zoon, Abraham, werd dat echter anders. Mede door omgang met Gods kinderen in het dorp kwam hij tot de overtuiging dat Christus de ware Messias is. In een weg van veel strijd en sterven aan al het zijne mocht hij Hem persoonlijk leren kennen als zijn Borg en Middelaar. Er volgde een dramatische breuk met het ouderlijk gezin.
 
Het aangrijpende verhaal van Abraham Hijmans staat niet op zichzelf. Uit dezelfde periode zijn meerdere voorbeelden bekend van Joden in Nederland die tot bekering kwamen. Soms kenden zij elkaar persoonlijk. Zo komen in dit boek ook aan de orde de bekende Sara Diamant en de gezusters Harst, drie Jodinnen uit de Alblasserwaard.
 
De meesten van deze bekeerde Joden hebben raad en steun ontvangen van Abraham Capadose. Hij beijverde zich voor de evangelieverkondiging onder de Joden. Ook zijn vriend Isaac da Costa ging dit werk zeer ter harte. In dit boek wordt ook aandacht besteed aan hun leven en over de arbeid voor de Joden.
 
Voor het samenstellen van dit boek maakte de auteur gebruik van veel uniek materiaal, zoals nog niet eerder gepubliceerde brieven en oude foto's.
 
Hooghwerff heeft al meerdere boeken geplubiceerd, waarvoor veel belangstelling is:

-Uw hoop, Uw kudde woonde daar
-Het vrome volk in U verheugd  
-De beloofde dominee

Uitg, den Hertog, 302 pag. gebonden. In schitterende staat!   Nieuw 25 euro