Geen producten (0)
 

Valen, L.J. van - Zijn akker was de wereld

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In absolute nieuwstaat en nog 2 exemplaren bij ons beschikbaar! - L.J. van Valen: Zijn akker was de wereld:  George Whitefield en de Great Awakening
 
Het is ondenkbaar deopwekkingsbeweging in de achttiende eeuw, de zogenaamde Great Awakening, los te zien van George Whitefield (1714-1770). Deze Engelse Methodist was niet alleen de eerste die de openlucht-prediking toepaste, maar ook degene die de grote verbindingsschakel vormde tussen 'revivals' in zijn vaderland, Schotland en Amerika. Zonder afbreuk te doen aan de Calvinistische heilsleer, wist hij op onnavolgbare wijze de Evangelieboodschap voor duizenden te verwoorden.
Deze eerste biografie in de Nederlandse taal geeft een totaalbeeld van zijn leven en werk. Het boek schetst het ontstaan en de ontwikkeling van de Methodistische beweging, waarbij Whitefield een sleutelrol vervulde.
Het is een boeiende beschrijving van een unieke persoonlijkheid, die zich ondanks zijn grote populairiteit onbaatzuchtig opstelde, waardoor hij vele harten voor Christus wist te winnen.

Uitg. Groen, 276 pag gebonden. In supermooie staat!