Geen producten (0)
1 2
 

Bout, J. & N.J. Spaan - Kruisgezant in de valleien

€ 11,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het leven van James Renwick (1662-1688) In de ?Killing Times? van ongekende vervolging en bitter lijden van Gods Kerk in Schotland is het de nog zo jonge James Renwick die de met bloed bevlekte banier van het Covenant overneemt en de fakkel verder draagt. Hij voltooit in Holland onder de hoede van 'Vader' Brakel zijn theologische opleiding.

Op 21-jarige leeftijd wordt hij in mei 1683 te Groningen in het ambt bevestigd. Uit zijn nagelaten brieven, waarvan de meeste nog niet eerder in het Nederlands werden gepubliceerd, leren we hem kennen als een charismatische figuur. Niet alleen als leider met een sterke persoonlijke uitstraling, maar ook als bewogen herder en leraar van een berooide en opgejaagde kudde. Een prediker in de holen en spelonken.

Vogelvrij verklaard zwerft hij als balling over de aarde. Wie hem aan zijn vervolgers overlevert, kan het bloedgeld in ontvangst nemen. Zijn 26e verjaardag brengt ds. Renwick door in de grauwe kerker van de Tolbooth, de beruchte gevangenis in Edinburgh. Twee dagen later gaat deze kruisgezant de dodengang naar het schavot.

Uit de valleien van omzwervingen en verdrukkingen is hij de eeuwige rust ingegaan van het Immanuëlsland hierboven.

Deze biografie, waarin fragmenten uit zijn brieven en preken zijn opgenomen, geeft een boeiend verslag van zijn leven en sterven. Bovendien is het boek verlucht met veel illustraties waaronder enkele authentieke handschriften.

Uitg. den Hertog, 286 pag. gebonden. In zeer mooie staat! Nu van 19,90 voor 13,90. Laatste exemplaar!