Geen producten (0)
 

Benschop, Lieneke - Een boerenknecht wordt Gods knecht (MP3-CD)

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NCDVeO-30167
EAN code 9789461151650
Omschrijving

Johannes van der Poel wordt op 26 april 1909 in een kleine arbeidershuisje in Hendrik Ido Ambacht geboren. Zijn moeder mag geloven dat hij predikant zal worden en heeft veel gebed voor hem.

Toch is hij in zijn jeugd een ondeugende jongen, die steeds tot de orde geroepen moet worden. Hij steelt klompen en werpt op een keer en suikerbiet een schoollokaal binnen. Het scheelt niet veel of hij komt ervoor in het tuchthuis terecht. In 1931 trouwt hij met Aaltje van Bree. Drie kinderen worden uit dit huwelijk geboren.

In 1937 wordt zijn tweede huwelijk met Jacomijntje kerkelijk bevestigd door ds. W.C. Lamain. Hij wordt predikant van de Oud Gereformeerde Gemeenten te Giessendam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt hij gevaarlijke tochten naar het grensgebied om voedsel te halen voor de hongerende bevolking.

Vaak is dominee Van der Poel ziek, maar toch mag hij in Ede de herdersstaf weer opnemen. In 1981 overlijdt hij met uitzicht op een betere ruil een krijgt hij een vorstelijke begrafenis. Deze geluidsopname is professioneel in samenwerking met de CBB te Ermelo tot stand gebracht.

Het gehele boek staat op 1 MP3-CD en kan worden afgespeeld op elke cd speler die daarmee is uitgerust of in de computer gedaan.

Nieuw!