Geen producten (0)
1 2
 

Zangbundel Joh. de Heer - 1011 liederen en koren (Noten)

€ 47,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBLNMu-34208
EAN code 9789074069014
Productcode leverancier Johan de Heer
Omschrijving

Joh. de Heer - Zangbundel editie 2012

  • Zangbundel met 1011 liederen en koren.
  • Zangbundel Johannes de Heer ten dienste van huisgezin of samenkomsten
  • Liederen geschikt voor orgel en/of gemengd koor
  • Oorspronkelijke versie door Joh. de Heer

 

De Johannes de Heer Zangbundel is een geliefd en waardevol liedboek in de Nederlandse christelijke gemeenschap. Het is vernoemd naar de bekende evangelist en hymnoloog, Johannes de Heer, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de verspreiding van het evangelie door middel van muziek.

De Zangbundel werd voor het eerst gepubliceerd in 1905 en heeft sindsdien verschillende herzieningen ondergaan om nieuwe liederen en aanpassingen op te nemen. Het bevat een uitgebreide verzameling van hymnen, geestelijke liederen en gospelnummers, die gelovigen van alle denominaties en generaties aanspreken.

De liedselectie in de Johannes de Heer Zangbundel is zeer divers en omvat traditionele hymnen, lofprijzingsliederen, aanbiddingsnummers en getuigenissen. Veel van deze liederen hebben een diepe theologische inhoud en bieden gelovigen woorden van aanbidding, troost, bemoediging en vermaning.

Een van de kenmerken van de Johannes de Heer Zangbundel is de melodieën die vaak gepaard gaan met de teksten. Deze melodieën zijn meeslepend en gemakkelijk te zingen, waardoor ze toegankelijk zijn voor zowel ervaren koorzangers als individuele kerkgangers. De muzikale begeleiding varieert van eenvoudige pianobegeleiding tot meer uitgebreide arrangementen voor orgel, koor en orkest.

Veel liederen in de Johannes de Heer Zangbundel zijn tijdloos geworden en hebben een blijvende impact gehad op de christelijke muziekgeschiedenis in Nederland. Nummers zoals "Wat een vriend is onze Jezus," "Er is een Verlosser," en "Veilig in Jezus' armen" worden nog steeds regelmatig gezongen in kerken en gemeenschappen over het hele land.

De Johannes de Heer Zangbundel heeft ook bijgedragen aan de verspreiding van het evangelie buiten Nederland. Het heeft zijn weg gevonden naar andere landen waar Nederlandse gemeenschappen en zendingswerkers actief zijn, en heeft zo de Nederlandse hymnetraditie wereldwijd bekendheid gegeven.

De Johannes de Heer Zangbundel blijft een waardevolle bron van spirituele inspiratie en gemeenschappelijke aanbidding voor vele gelovigen. Het biedt een schat aan liederen die mensen helpen om hun geloof te uiten, God te prijzen en hun relatie met Hem te verdiepen.

Met zijn rijke geschiedenis en brede repertoire blijft de Johannes de Heer Zangbundel een belangrijk onderdeel van de Nederlandse christelijke traditie en zal het ongetwijfeld blijven bijdragen aan de eredienst en het geestelijk leven van velen in de toekomst.

Uitg. Nieuw!