Geen producten (0)
 

Sudoku, Het spannende DVD bord spel

€ 12,50
Op voorraad
Omschrijving

Een Sudoku met een DVD. Dat spreekt aan...  Een heel groot (bijna 50x50 cm) leeg Sudoku-speelbord wordt op tafel geplaatst. In de doos zitten 9 vakjes met daarin telkens 9 identieke grote kartonnen tegels met de cijfers van 1 tot 9. Vervolgens probeer je ergens in de buurt van een computer of laptop te zitten.

Je start het zaakje op, kiest een taal (ook NL) en doorloopt het menu.

In essentie komt het hierop neer: kies een variant, soms een moeilijkheidsgraad en probeer alleen of met meerdere spelers zo vlug mogelijk een puzzel op te lossen. Het enige wat de DVD doet is de tijd bijhouden. Je beschikt met andere woorden over een ultramoderne timer die gelukkig ook nog in staat is om telkens nieuwe puzzels op te geven.

Je hebt de keuze uit het klassieke Sudokuspel waarbij het beeldscherm toont over welke startcijfers je beschikt. Daarnaast kan je ook een variante spelen waarbij je eerst één keer de cijfers 1 tot 9 zo over het speelbord plaatst dat elk cijfer slechts één keer per rij en kolom voorkomt.

Hoe win je beide varianten? Kom aan de beurt, druk op “enter”, plaats een cijfer op een correcte plaats, druk op “menu”, laat de anderen commentaar geven, ontvang eventueel straftijd omdat je een cijfer foutief had geplaatst, schuif met de pijltjes van je afstandsbediening naar het menu van de volgende speler (stom dat dit toestel dat niet zelf doorheeft dat het nu de beurt is aan een andere speler, je moet dit zelf doen waardoor het soms gebeurt dat dezelfde speler twee of drie keer na elkaar aan de beurt komt) en speel op die manier verder totdat ofwel de puzzel opgelost is, ofwel niet meer verder op te lossen is.

Ga nu naar het menu “beker” en ontdek wie het minst tijd nodig had...

Er is wel iets goeds te vermelden over deze editie: doordat het speelbord zo groot is, kan het uitstekend gebruikt worden in scholen of bejaardentehuizen om de dagelijkse puzzel uit de krant mee op te lossen.

En het tweede goede nieuws is dat de rugzijde van elk cijfertegeltje Japanse tekens toont in negen verschillende kleuren. Zo kan je eens met kleurtjes spelen i.p.v. met cijfertjes.

Oh ja, voor ik het vergeet te vermelden, er zitten nog schijfjes in de doos die je krijgt als de timer op het beeldscherm terug op nul springt (dit gebeurt nl. om het half uur).

Mooi! Nu van 22,50 voor slechts 12,50 ! WEG=WEG