Geen producten (0)
 

Augustinus - Augustinus confessiones - vertaling dr. A. Sizoo

€ 16,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKT-35734
Productcode leverancier Meinema
Omschrijving

Augustinus confessiones - vertaling dr. A. Sizoo

De Confessiones gaan over de zondige jeugd van Augustinus en zijn bekering tot het christendom. De opzet is protreptisch, dat wil zeggen dat de lezer zich met de wederwaardigheden van Augustinus dient te identificeren, een voorbeeld neemt aan Augustinus' ontwikkeling en aldus zelf ook de weg tot het ware geloof kan vinden.[

De eerste negen hoofdstukken vormen een min of meer aaneengesloten autobiografie; de laatste hoofdstukken lijken daarvan meer los te staan. Het werk wordt algemeen beschouwd als de eerste westerse, christelijke autobiografie en stond model voor christelijke schrijvers gedurende het volgende millennium, waaronder de gehele middeleeuwen. Deze autobiografie werd geschreven toen Augustinus een veertiger was en daarna leefde hij nog ruim dertig jaar.Het boek biedt een ononderbroken overzicht van het tot stand komen van zijn filosofische en theologische inzichten.

De Confessiones is het meest omvattende werk over het leven van enig persoon uit de 4e of 5e eeuw. Augustinus schreef later onder andere nog De civitate Dei (de stad Gods). Beide boeken zijn theologische werken van grote betekenis.

Uitg,.Meinema Delft, 670 pag gebonden,in mooie staat!