Geen producten (0)
 

Streuvels, Stijn - De oogst

€ 3,90
Op voorraad
Omschrijving

Rik is een jongen die verliefd is op de zus van zijn beste vriend Wies. Maar hij durft haar niets te vertellen omdat hij denkt dat ze hem niet wil, want hij vindt dat hij geen echte man is. Daarom besluit hij om met Wies samen met de andere dorpsgenoten de oogst in Frankrijk te gaan pikken.
Rik gaat er tegenaan . Hij geeft alles wat hij heeft, maar na een tijdje begint hij heimwee te krijgen en hij heeft minder zin om te werken in de brandende zon. Maar hij wil niemand teleurstellen en gaat daarom toch aan het werk en sterft daardoor midden tussen het koorn door een zonnesteek.
Zijn beste vriend Wies gaat hem in een onbekend dorp begraven. De andere dorpsgenoten trekken er zich niet veel van aan.
Op een dag kruipt Wies op de hooizolder van de boerderij waar ze verbleven en hoort daar een lied uit zijn dorp. Hij ziet een oude man en zijn dochter Aga zitten. Ze Lijkt op een engel en Wies wordt verliefd op haar.
Nadat de pikkers hun geld hebben ontvangen, vertrekken ze weer naar hun goede oude dorp en Wies heeft de moed niet gehad om tegen Aga te zeggen dat hij haar graag zag.
Eenmaal thuis aangekomen rent Wies weg als hij de moeder van Rik ziet. Hij durft haar niet zelf te vertellen dat Rik dood is en begraven ligt in een onbekend dorp ergens in Frankrijk.
'De Oogst' heeft een gesloten einde. De pikkers zijn na een lange tocht door Frankrijk weer thuis en zingen vrolijk: 'Het koren is eraf!'. Hun taak voor dit jaar zit er weer op.

Uitg. Veen Amsterdam, 94 pag. gebonden. In mooie staat!