Geen producten (0)
1 2
 

Prentiss, Elisabeth - Verlangen

€ 14,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-1553
EAN code 9789033630828
Omschrijving

Verschijnt binnenkort in een herdruk en verkrijgbaar DV sept. bij Tolle Lege tbv Adullam - OP=OP, is een eenmalige herdruk! - De 16-jarige Katherine begint haar dagboek te schrijven in 1831. In de ik-vorm schrijft ze vooral over alledaagse gebeurtenissen die een tiener bezig kunnen houden. Zo krijgt ze een relatie met Charley, begint ze met nieuwe vriendschappen, en doet ze examen van school. Maar wat vooral centraal staat, is de kern van haar bestaan: gelooft ze in God? Wanneer ze daarvan overtuigd is, valt ze zichzelf zo tegen: ze is koppig, hoogmoedig en eigenzinnig.

Eenmaal getrouwd, staan haar nog de nodige beproevingen te wachten. De Engelse schrijfster (1818-1878) schreef dit boek in 1869 onder de titel 'Stepping heavenward'. Door de schrijfvorm komt het verhaal dichterbij en beschrijft Kathy gebeurtenis-sen en emoties die door de eeuwen heen universeel zijn, zoals verliefd zijn, de relatie met ouders, kinderen krijgen, kinderen verliezen aan de dood.

Toch blijft het door het taalgebruik en de nadruk op de christelijke geloofsbeleving vooral een lezenswaardig en herkenbaar boek voor de positief christelijke doelgroep onder de lezers.

Uitgeverij de Banier, 355 pagina's pb. Nieuw!  Leverbaar bij Adullam op refoboek.com  Tolle Lege Numansdorp