Geen producten (0)
-46%
Rode lint 0
 

Set Historische Romans - Het rode lint / Het zwarte jaar

€ 36,99 € 19,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode BKJa-32655
EAN code 9789026623691
Productcode leverancier Callenbach
Omschrijving

Set met Historische verhalen, eentje uit de 19e eeuw en de andere uit de 20e eeuw

In 'Het rode lint' van Lucy Adlington naait de veertienjarige Ella jurken voor hooggeplaatste nazi's in concentratiekamp Berkenwoud. Het leven in het kamp is zwaar, maar dan ontmoet Ella de dromerige Rose. Kan ze haar vertrouwen? Het rode lint dat ze van haar krijgt is het symbool van hoop op een betere toekomst. Een krachtig, hoopvol verhaal over vriendschap en overleven in de meest barre omgeving die je je kunt voorstellen.

Het zwarte jaar... Ierland wordt al jaren geteisterd door een vreselijke hongersnood… - 9789026623806

De zestienjarige Nora woont in een dorpje in het westen van Ierland. Als Nora’s vader op een dag met zijn laatste geld naar de stad vertrekt om graan te kopen, keert hij niet meer terug. Samen met haar zusje Anne besluit Nora naar hem op zoek te gaan. Dat is het begin van een gevaarlijke reis dwars door het geteisterde Ierland, waar de mensen omvallen van de honger en misdadigers vrij spel hebben.

Tijdens haar zoektocht ontmoet Nora Mary, die door haar man Michael betrokken is geraakt bij een verzetsgroep tegen de Engelse overheersers. Weet zij meer over Nora’s vader? En belangrijker nog: zal Nora haar vader ooit terugzien?