Geen producten (0)
-48%
Scannen0239 5
 

Rijswijk, C. van - Lessen van de Grote Meester (Fontein-11)

€ 11,50 € 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKJ-21339
EAN code 9789055519835
Omschrijving

Er staan in de Bijbel veel gelijkenissen. Sommige ervan zijn zelfs heel bekend.

Een gelijkenis gaat over het dagelijks leven. Aan de hand van gewone voorbeelden laat de Heere Jezus zien hoe het toegaat in het geestelijke leven.

De mensen begrepen wel de gewone, natuurlijke beelden uit het dagelijks leven die Hij gebruikte, maar niet de geestelijke inhoud ervan. Alleen aan Zijn discipelen legde Hij de diepere betekenis uit van de gelijkenis.

De Heere Jezus had met de gelijkenissen twee bedoelingen. Het was tot een zegen of tot een vloek. Zo is het uiteindelijk met iedere preek en met elke kerkdienst. We zijn óf door genade hoorders die de geestelijke lessen uit de gelijkenissen mogen verstaan óf we blijven door het rechtvaardige oordeel van God doorleven in onze vijandige doodstaat.

Op een eenvoudige en toegankelijke manier wordt een aantal gelijkenissen van de Heere Jezus uitgelegd.

Met gespreksvragen!

Recensie: De Fonteinserie is een serie voor tieners waarin gedeelten, personen of speciale geschiedenissen uit de Bijbel worden behandeld door middel van korte overdenkingen. Ze zijn geschreven om op zondagmiddag in een gezin met opgroeiende kinderen te gebruiken als Bijbelstudiemateriaal, maar ze kunnen uiteraard ook door tieners zelf gelezen worden. Het zijn stukjes van 3 tot 5 bladzijden waarin uitleg gegeven wordt over de tijd en situatie waarin de geschiedenis speelde of de persoon leefde. Er staat in ieder stukje een geestelijke en praktische les om over na te denken. In dit deel zijn aan het eind van ieder stukje vragen toegevoegd om over door te praten. Deze serie is echt een aanrader als u op zoek bent naar eenvoudige en toegankelijke stukjes om in een gezin te gebruiken of zelfstandig te lezen!