Geen producten (0)
 

Poort, ds. J.J. - Zwerfgedichtjes

€ 3,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Sommige gedichten leiden een zwervend bestaan. Zij komen in geen bundel voor. Hun schoonheid ligt ook niet in enig literair niveau maar in hun pastorale kracht; bemoedigend bij verdriet, dankbaar bij vreugde.

In de loop van de jaren heeft dominee Poort met heel veel mensen bijzondere momenten van vreugde en droefheid gedeeld. Niet alleen dan hoorde hij vaak een treffend gedicht, bijvoorbeeld bij trouw- en rouwdiensten of zelfs in een militair tentenkamp, maar ook las hij niet zelden een treffend vers op kerstkaarten en in kerkbodes, in huiskamers aan de muur of in een keuken ('in mij kombuisie').

Even verschillend als de herkomst van deze gedichten is ook het letterkundig gehalte. Sommige gedichten zijn mooi en een genot om te lezen door een juiste woordkeuze en een fraaie stijl. Andere zijn heel eenvoudig en brengen hun boodschap ongepolijst en zonder opsmuk. in deze bonte mengeling van schoonheid en eenvoud wordt vaak in kort bestek een ontroerend beeld geschetst van menig mensenleven.

Uitg. Groot Goudriaan, 92 pag. In zeer mooie staat!