Geen producten (0)
1 2
 

Benschop, Nel - De stem uit de Wolk

€ 8,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

De 'Verzamelde gedichten' van de meest gelezen dichteres van Nederland

Nel Benschops verzen over de grote onderwerpen uit het leven - liefde, lijden, sterven, troost, geloof - hebben tallozen aangesproken en bemoedigd. Alle gedichten uit Nel Benschops vijftien bundels zijn in 'De stem uit de wolk' verzameld. Zij voegde er een zestiental nieuwe gedichten uit de laatste jaren aan toe. Een uitgebreid register op titels en eerste regels maakt het mogelijk een bepaald gedicht snel te vinden.

Deze prachtig uitgegeven 'Verzamelde gedichten' bevat alle dichtbundels van de meest gelezen dichteres van Nederland. Vijftien bundels heeft zij geschreven vanaf 1967 toen ze debuteerde met 'Gouddraad uit vlas', die 63 drukken haalde. Behalve al haar bundels worden zestien niet eerder gepubliceerde verzen toegevoegd: het titelgedicht en de bundeling 'Nieuwe gedichten'. Verder is een titelregister opgesteld, gecombineerd met een overzicht van beginregels van haar gedichten.

Nel Benschop getuigt in al haar gedichten van de grote liefde die zij ervaart van haar God die de verlosser Jezus Christus zond. Zij wil anderen bemoedigen. Ze schrijft over leven en sterven, over christelijke feestdagen, over vergeving. ' In moeite is er uitzicht' is de gang van haar gedichten.

Zij zoekt haar kracht niet in verrassende beelden of gedachten, maar zoekt juist herkenning bij de lezer. "Ik strek mijn hand uit. Als Gij mij wilt wenken/ loop ik U door de zeeën tegemoet!" Haar dichterschap lijkt voltooid te zijn met deze bundel, die eindigt met het stervensgedicht 'Afscheid'. 

Uitg. Kok, 600 pag. gebonden, 2ehandsstaat en goed.