Geen producten (0)
 

Vreugdenhil, Mies - Vindenstijd

€ 2,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

o.a. An wie dit leest, intocht en uittocht, Pasen, schuldbrief, alleen door genade, verloren, de Vader, terugblik, de oude Adam, toevlucht, avondmaal, dankdag, vroeger, enz.

“Vlucht naar Hem, nog is het vindenstijd” is een centale gedachte in deze eenvoudige dichtbundel. De gedichten beschrijven voornamelijk onderwerpen uit de Bijbel (Nieuwe Testament: van de kruisiging op Goede Vrijdag tot de wederkomst). 3

De nadruk ligt niet zozeer op de persoonlijke ervaring, als wel op een wat zakelijker beschrijven van een gebeuren.

De auteur publiceerde eerder de bundel “Vooruitzicht” en “Ik geloof”. Haar gedichten verschijnen regelmatig in kerkelijke bladen en trekken dus een behoorlijk groot lezerspubliek. De inhoud is positief christelijk in traditioneel-Bijbelse zin. De taal is niet verrassend, de zinnen lopen doorgaans niet zo vloeiend.

Af en toe is de inhoud ook “bevindelijk” (“Van eeuwigheid verkoren/O God laat mij dat zijn”; en: “Het gekrookte riet…”). Eenvoudige lezers zullen haar bundel waarderen als bemoedigend en wijzend naar betere tijden: “Want beter dan dit tijdelijk leven/Is uwe goedertierenheid”, zo luidt het motto.

Uitg. Groot Goudriaan, 48 pag. zeer mooie staat!