Geen producten (0)
 

Binsbergen. Liesbeth van - Een dief in de straat

€ 3,50
Op voorraad
Omschrijving

Eerste deel uit een nieuwe serie over Roos en Ruben*. De straat van deze buurkinderen wordt opnieuw bestraat en daardoor ontstaat er een grote zandbak.

Roos en Ruben spelen graag in deze zandbak. Als Roos een schep leent van Ruben, raakt ze hem kwijt. Samen gaan zij op zoek naar de schep of naar degene die de schep heeft meegenomen.

Een origineel verhaal met leuke vondsten over het geliefde onderwerp diefstal. De auteur blijft heel dicht bij de beleving van de kinderen zelf waardoor het verhaal zeer geloofwaardig over komt. Humoristisch is de manier waarop de kinderen als ware detectives het zoekwerk oppakken en steeds hun bevindingen noteren in een schrift: 'Man met hond: niets gezien'.

De korte zinnen, een rustige bladspiegel en een groot, schreefloos lettertype maken het tot een leuk leesboekje voor leerlingen uit groep 4. De kleine zwart-wittekeningen die tussen de tekst afgedrukt zijn, verlevendigen de tekst terwijl ook de wat grotere aquareltekeningen goed bij het verhaal passen. De auteur schreef eerder het boek 'Gek van Guppies'** dat genomineerd was voor de prijs Het Hoogste Woord 2005. Vanaf ca. 7,5 jaar

Uitgeverij Columbus, 64 pag. gebonden. in mooie staat!