Geen producten (0)
1 2
 

Prins, Piet - Wambo serie in drie delen

€ 23,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In de binnenlanden van Irian Jaya vinden we de nederzetting van een kleine Papoeastam. De angst voor boze geesten, voor tovenarij en bezweringen beheerst het leven van de mensen. Op een dag wordt het dorp wreed overvallen door het grote en sterke Kitoe. Wambo en zijn pleegzusje Sirja worden meegenomen.

Na een moedige ontsnapping volgt een lange, spannende tocht door het oerwoud vol gevaar. Tenslotte komt Wambo terecht bij de witte mensen in een zendingspost. Wambo voelt zich daar erg thuis. Het lijkt zelfs alsof het oude geestengeloof langzaam wordt verdrongen door het goede nieuws van het evangelie.

Maar als Wambo tijdens een zwerftocht iemand tegenkomt die een bezwering over hem uitspreekt, moet hij gehoorzamen. Wambo moet de Kitoestam helpen de zendingspost te overvallen…

Piet Prins is de schrijversnaam van P. Jongeling. Jongeling werd geboren op 31 maart 1909 te Dantumadeel (Friesland). Hij werkte eerst als leraar. Later werd hij redacteur bij een christelijk dagblad. In het voorjaar van 1942 werd hij door de Duitse Gestapo opgepakt en naar het concentratiekamp Sachsenhausen-Oranienburg gebracht. Pas na de bevrijding keerde hij naar Nederland terug. In 1948 werd hij hoofdredacteur van het Gereformeerd Gezinsblad, dat tegenwoordig het Nederlands Dagblad heet. In 1963 werd hij lid van de Tweede Kamer voor het GPV. Hij nam in 1974 afscheid van het Nederlands Dagblad en in 1977 van de Tweede Kamer. In 1985 overleed Jongeling op 76-jarige leeftijd. Van Piet Prins verschenen meer dan vijftig jeugdboeken. Nog steeds staan zijn boeken hoog genoteerd op de diverse lijsten van meest gelezen boeken.
 
Uitgeverij de Vuurbaak, in drie aparte delen. Alle drie in goede staat! Scherpe prijs.