Geen producten (0)

Slingenberg, Ben - Vrije val (Nieuw!) Actieprijs!

€ 5,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Dertien jaar geleden kreeg Floortje een buurjongen: een Somalisch asielzoekertje kwam met zijn moeder naast haar wonen. Jarenlang waren Floor en Farid onafscheidelijk. Maar daar dreigt nu een eind aan te komen. Farids moeder krijgt te horen dat het laatste verzoek om een verblijfs vergunning is afgewezen. Farid en zijn moeder zullen binnenkort het land moeten verlaten. Floortje mobiliseert alles en iedereen om te voorkomen dat Farid echt wordt uitgezet. Voor Farid is he teen ramp als hij terugmoet naar Somali maar ook voor Floortje zelf. Een leven zonder haar vriend-bijna-vriendje, dat kan niet!

Met haar klas stelt Floortje een hele lijst met actiepunten op. Ze bedenkt van alles om Farid te redden - ze sluit zelfs vriendschap met de dochter van de minister van vreemdelingenzaken! Farid is somber. Zal het allemaal helpen? Maar Floortje weet het zeker: Farid zal vast mogen blijven, als de politici in Den Haag zijn schrijnende verhaal maar kennen. En daar zal zij haar uiterste best voor doen.
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Ben Slingenberg schreef zes jeugdboeken. Een e-mail van Lumie werd in 2002 bekroond met de prijs voor het beste christelijke kinderboek. Bij uitgeverij Moza verscheen zijn jeugdboek Kiezen!

Uitg. Moaiek, 129 pag. gebonden. Nieuw boek maar klein deukje in recherbovenhoek kaft! Laatste exemplaar uit onze winkel!