Geen producten (0)
 

Boer, ds. C. den - Op verkenning in het Nieuwe Testament

€ 3,95
Op voorraad
Omschrijving

Een bijzondere kennismaking met het Nieuwe Testament. Elk bijbelboek wordt aan de hand van een centraal thema belicht. In dit thema wordt de boodschap van het bijbelboek kort samengevat.Het boek geeft gedegen informatie over de historische en bijbeltheologische achtergronden en structuren van het Nieuwe Testament.

Elk bijbelboek uit het Nieuwe Testament wordt besproken volgens hetzelfde patroon: inleiding op het boek (auteur, ontstaan en grondstructuur), achtergrondinformatie (gericht op de inhoud van het bijbelboek) en een of meer sleutelwoorden per boek (bijbelse kernwoorden die in een bepaald bijbelboek de meeste aandacht vragen).

Het boek leest goed en sluit aan bij de vragen van de belangstellende bijbelgetrouwe lezer. Het boek geeft zicht op de opbouw en inhoud van elke bijbelboek. Voor de lezers die pas uit de bijbel leren lezen is met een asterisk aangegeven welke gedeelten uit elk hoofdstuk voorlopig overgeslagen kunnen worden.

Voor een eerste kennismaking biedt deze publicatie veel mogelijkheden, bij een volgende kennismaking zorgen de stukjes met asterisken voor een noodzakelijke verdieping. Het boek, met tekst- en namenregister, kan voor persoonlijk gebruik gebruikt worden. Verder leent dit boek zich goed voor gebruik in verenigingsverband, voor bijbelstudie en voor gebruik in het onderwijsland.

Uitg. Bolland, 239 pag. pb. In mooie staat!