Geen producten (0)
 

Knap, ds J.J. - Geplukte aren

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Destijds thans verraste Ds Knap met zijn „Geplukte Aren”. Men zou kunnen vragen: krijgen wij zóó van het goede niet te veel?

Wij zijn zoo. vrij, daarop ontkennend te antwoorden. Ons geslacht is anders dan het vorige. Vroeger las men . met plezier elk jaar hetzelfde.

Maar heden begeert men afwisseling. Voor beide valt wat te zeggen. Vroeger vond men herhaling aangenaam om de gedachten te beter te kunnen vasthouden.

Thans vraagt men vóór alles naar nieuwe, frissche gedachten. Beide zijn schoon op hun tijd.

Mits het Woord Gods zelf maar gedurig van voren aan gelezen, de Schriften dagelijks opnieuw onderzocht worden. En het is het mooie van dagboeken, ook van deze, dat zij dat niet belemmeren, maar in de hand werken. Ds Knap toont zich ook hier een van God begenadigde maaier. Hij werpt de garven voor uw voet. Gij hebt ze slechts voor het oprapen.

Vele stukken heb ik uit dit boek gelezen, maar ik vind het geheel onnoodig kritiek te oefenen. Looze halmen biedt hij u nergens aan. Ook weet hij het onkruid van de tarwe te scheiden.

Met vertrouwen kunt gij achter dezen maaier aanloopen. En dat is in een dagboek, dat voor het lezen in onze gezinnen bestemd is, van zo groote waarde.

Uitg. Kok, 380 pag. gebonden, in mooie staat!