Geen producten (0)
1 2
 

Tukker, ds. W.L. - De weg van het Woord

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

De weg van het Woord, in het spoor van de vaderen. Met deze titel hebben de samenstellers van deze bundel, waarin artikelen en lezingen van ds. W.L. Tukker bijeen zijn gebracht, diens werk willen typeren. Uitgaande van het Woord van God geeft de auteur door wat van oude tijden af het geloof van de kerk der eeuwen is geweest. De schrijver is - zo blijkt uit deze bijdragen - telkens op de Schriften teruggeworpen. De kerkvaders en de vaderen van de Reformatie en de Nadere Reformatie zijn hem daarbij als lichtende voorbeelden geweest.
Ds. Tukker heeft als dienstdoend predikant in de Nederlandse Hervormde Kerk gediend de gemeenten Hei- en Boeicop, Elburg, Bleskensgraaf, Delft, Rotterdam, Katwijk aan Zee, Zwolle en Groot-Ammers. Na zijn emeritering was hij als bijstand in het pastoraat werkzaam te Wassenaar. Gedurende vele jaren maakte hij deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond in de Nederlandse Hervormde Kerk, waarvan ongeveer 10 jaar als voorzitter. Hij was ook vele jaren visitator-generaal van de Nederlandse Hervormde Kerk.
Deze bundel is aan hem opgedragen ter gelegenheid van zijn veertigjarig ambtsjubileum op 10 december 1979. Op deze wijze is een deel van de arbeid, die gestempeld is door Schrift en Belijdenis, bewaard, bedoeld om ook nu op te wekken te gaan ‘De weg van het Woord’.

Uitg. Kok, 323 pag. gebonden, In zeer mooie staat.