Geen producten (0)
 

Moerkerken e.a. - Dopen wat betekent dat?

€ 3,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Het boekje is bedoeld voor jongeren en voor (doop)ouders om te helpen de betekenis van de (kinder)doop en de grote verantwoordelijkheid ten aanzien van de opvoeding van de kinderen beter te verstaan.

Er wordt gewezen op het verband tussen verbond en doop. Verder worden bijbelse gronden van de kinderdoop weergegeven tegenover degenen die de volwassendoop voorstaan. Op pastorale wijze wordt ingegaan op de betekenis van de doop. Ook het doopformulier en de doopvragen komen aan de orde.

Persoonlijke bezinning

Bij ieder hoofdstuk zijn enkele punten opgenomen om verder over na te denken. Zij zijn geschikt voor persoonlijke bezinning en om het gesprek in het gezin te bevorderen en zeker ook om te gebruiken op verenigingsavonden, als het over doop gaat.

Voor "Dopen, wat betekent dat?" schreef J. H. Mauritz een nieuwe bijdrage over "Kinderen, een erfdeel des HEEREN". In de eerste uitgave en ook nu zijn weer opgenomen: van J. Leune "Doopgebruiken door de eeuwen heen", de bijdrage van nu wijlen ds. A. Vergunst heet "Verbond en doop". In de bijdrage van de inmiddels eveneens overleden ds. J. van Vliet gaat het over "De kinderdoop".

Twee bijdragen schreef ds. A. Elshout indertijd "Wat gebeurt er bij de kinderdoop?" en "Het werkzaam zijn met de doop". Ook in het nieuwe uitgaafje kregen deze hoofstukjes een plaats, alsmede "De volwassendoop" (ds. C. Harinck) en "Doop, belijdenis, avondmaal" (ds. A. Moerkerken). Nieuwe hoofdstukjes besteden aandacht aan "Het doopformulier" (ds. P. Mulder) en "De doopvragen" (ds. A. Bac).

Dit boekje speciaal over de doop geeft op veel vragen waarmee jongeren kunnen ''zitten'' een antwoord. Ook voor jonge ouders kan het geen kwaad om van de inhoud kennis te nemen. Het is een goede gedachte dat kerkenraden ouders ter gelegenheid van de doop van hun kinderen een exemplaar cadeau geven.

88 pagina's pb. In mooie staat!