Geen producten (0)
 

Venema, ds. E. - Op het aloude kerkenpad deel 1+2

€ 11,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Langs het oude kerkenpad staat een boom die meer en meer zijn blad laat vallen. Aan de voet van deze boom was het wel eens huisbezoek. Ds. E. Venema was daar nogal eens te vinden, om te peinzen over het verleden. Hij werd er niet altijd opgewekter van: „Dan voel ik mij verlaten en vergeten.” Soms ook hief hij onder de boom het hoofd op: „We gaan zoetjesaan op huis aan.”

Het zijn voornamelijk gesprekken tussen de schrijver en Jonathan, zijn oude vriend, die opgetekend staan in de boekjes ”Op het aloude kerkenpad”. Aan deze voor iedereen onbekende Jonathan vertelt hij meer dan aan een ander.

„We zaten naast elkaar op het aloude kerkenpad. Jonathan en ik. We kennen elkaar al jaren, geheimen hebben we niet voor elkaar. En zo bij tijden en ogenblikken vertellen we wat de Heere deed ondervinden en wat Hij gedaan heeft aan de geest. Ik weet het ook wel, er is niet altijd wat te vertellen. Het ligt ook niet voor het opscheppen. En wat vroeger geweest is, daar doe je niet veel mee als de dood aan het venster klopt. Maar als het weer eens levendig wordt, ach, dan wordt het oude ook weer nieuw.”

Uitg. Gebr. Koster, 296 pag. gebonden. Beide boeken in Mooie staat! Nog 1 set beschikbaar!