Geen producten (0)
1 2
 

Florijn, B. - En de braambos verteerde niet

€ 3,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Tijdens de hitte der vervolging in Schotland in het jaar 1685 gebeurde het dat twee vrouwen veroordeeld werden tot de dood door verdrinking.

De ene, Margareth Lachlan, was een oude ervaren Christin. De andere, Margareth Wilson, nog slechts een kind van achttien jaar. Beiden werden gebonden aan een staak, bij eb opgericht in de zee. De oude Margareth het verst van de kust verwijderd, de jonge vrouw vrij dicht bij de oever. Toen het water steeg bij het komen der vloed, omspoelden de golven eerst de oude vrouw. De laatste dag haars levens had ze geen woord geuit. Was de zwaarte van haar lijden zo groot dat ze woordeloos was, of was misschien het verlangen naar de eeuwige rust en naar het lieflijk aangezicht van haar Meester zodanig, dat ze stil mocht gaan door de Jordaan des doods, ziende op de Overste Leidsman en Voleinder des geloofs, Jezus.

Wie zal het zeggen? Toen de golven zich verhieven had ze het zwaar in haar lijden. Dit ziende, wendde een der vervolgers zich tot het achttienjarige kind, dat dit moest aanzien en honend zei hij tot haar: ‘Margareth, wat denk je nu van haar? Nu?’

Toen antwoordde deze jonge vrouw, de doodstrijd van haar oude vriendin aanschouwend:

‘Wat ik denk, ik zie Christus lijdende en strijdende in haar. Denk niet, dat wij de lijders zijn, neen, het is Christus in ons, want niemand der Zijnen zendt Hij in de strijd voor eigen rekening’.

En dan breekt haar laatste jubel op aarde los en dan zingt ze te midden van de dood dat wondere lied uit de vijfentwintigste Psalm: ‘‘s Heeren goedheid kent geen palen, God is recht’. Dit, Christus lijdende en strijdende in Zijn Kerk, is de sleutel tot de Schotse helden des geloofs.

Uitgeverij vd Tol, 104 pagina's gebonden. In zeer goede staat.