Geen producten (0)
 

Barth, ds. J.D. - Uit de historie van Gods kerk in Schotland

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

Schotland, waar een bange strijd is gevoerd vanaf het ogenblik, dat de Reformatie aldaar een aanvang nam. Wat grote wonderen heeft God in dat land der Kelten gewrocht; wonderen van gena, die men niet tellen kan.

Wat krachtige helden heeft de Heere aldaar verwekt, die niet de minste inbreuk aangaande het Koningschap van Christus konden gedogen. Welk een eerbiedwaardig getal van leraren, van wie de namen vermeld staan in de met bloed en tranen geschreven historie van de Kerk van Schotland, het land van John Knox. Mannen die doorkneed waren in de leer der Waarheid, die goed en bloed daarvoor hebben opgeofferd; van wie de namen nog steeds met ere worden genoemd in onze gewesten.

Hun geschriften worden nog steeds met genoegen gelezen en mogen velen tot grote nuttigheid strekken. De Erskines, Rutherford, Boston enz.; zij allen spreken nog nadat zij gestorven zijn. Is er enig land waarvan getuigd mag worden, dat het vanaf het begin der Reformatie verkleefd is geweest aan 'de gezonde leer der Waarheid', met volstrekte verwerping van de valse leer van Rome's kerk, het is Schotland.

Uitg. vd Berg,178 pag. gebonden, In zeer mooie staat!