Geen producten (0)
 

Abma. ds. H.G. - Een glimlach door de tranen heen / Een eeuw geloven

€ 9,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

en dienaar van het Woord kan meester zijn in het hanteren van het woord. Dit bewees dominee Abma telkens in hetgeen hij sprak of schreef. Hij had de gave om afgesleten uitdrukkingen nieuwe zeggingskracht te verlenen. Dit blijkt heel verrassend als hij het Bijbelse gehalte van de Heidelbergse Catechismus uit 1563 laat zien. De meditatieve notities bij dit oude leerboek zijn van oorsprong vooral bedoeld voor mensen, die vervreemd zijn van de boodschap van Gods Woord. Per definitie is de tekst daarom ook laagdrempelig.

Een glimlach door de tranen heen. Op die wijze heeft de schrijver een aanduiding gegeven van de unieke troost, die aan het begin van het leerboek wordt genoemd. Dit typeert zijn goed ontwikkelde gevoel voor humor. In het verdriet vanwege de zondige realiteit mag er een twinkeling van vreugde zijn, dankzij de verlossing van Jezus Christus.

---

Bij velen was ds H.G. Abma destijds bekend door zijn meditaties, die verschenen in het maandblad van de afdeling van de gereformeerde bond te Strijen. Zijn zoon heeft de meditaties over 'De weg van God met Abraham' enigszins bewerkt en bij de correctie kreeg hij hulp van dr. E. Hofman en drs. G.P. Olbertijn. Totaal 38 meditaties bevat dit boekje, in puntige taal, met een open oog voor de vragen en noden van deze tijd. Maar niet minder met een uitnodigende, zo niet uitdagende vraagstelling aan de lezer ernst te maken met de Christus der Schriften. Boeiende meditaties, voor persoonlijk gebruik, maar ook zeer geschikt om als opening te gebruiken in school en kerk.

Uitg. Groen, 272 pag. pb. In zeer mooie staat, 2 bundels!