Geen producten (0)
 

Abma, ds. H.G. - Het boek Esther

€ 2,50 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

In de winter van 1959 - 1960 hield ik in de Putter. Oude Kerk bijbellezingen 0 ver het boek Esther. In de vorm, waarin ze werden uitgesproken, vindt u ze in dit boek niet terug. Ik heb de bijbellezingen gebroken in kortere overdenkingen over een aantal verzen van de behandelde hoofdstukken. Ik meen dat op deze manier een eenvoudige en stichtelijke uitleg van Esther nog meer een boek wordt voor het gezin. Nergens zijn de gezinnen zo mee gebaat dan met kennis van de Schriften. die kan wijs maken tot zaligheid.

In dagen van ziekte kan men de niet ovennatig lange stukjes voorlezen. Bij gezin denk ik ook aan vergaderavonden van vrouwenverenigingen en dergelijke. Daar doet zich de behoefte aan wat kortere overdenkingen gevoelen. Daarom heb ik aan het einde een bijbelgedeelte opgegeven dat men als afsluiting kan lezen. Ook heb ik gedacht aanjonge lidmaten, die pas belijdenis van het geloof aflegden. In het boek Esther is voor hen lering en leiding.

Actueel is deze stof, omdat alle eeuwen door de wederwaardigheden van het volk Israël onze aandacht moeten boeien. Daarom sluit het aan bij het prachtige boek van P M. Donkersloot, Israël en de volkeren, datin 1960 in deze serie verscheen. Toch zijn de lijnen van de oorspronkelijke bijbel-lezingen nog goed te onderkennen. Met aangenaamheid herinner ik mij de winter dat deze bijbel-lezingen werden gehouden. Er was zelfs een avond, dat ik er" bijzonder zin" in had om het gedeelte te behandelen dat aan de orde was. Ik wens dat de lezers er zo "zin" in mogen hebben om de stof toe te eigenen. De Heere zoeke gelegenheid; wanneer gij u tot lezen of tot luisteren zet.

H. G. ABMA.

 

In goede staat, naam voorin.