Geen producten (0)
1 2
 

Ali, Sameem - Ontheemd (Waargebeurd)

€ 6,95
Op voorraad
Omschrijving

Ontheemd is het indringende waargebeurde verhaal over de strijd van een kind om haar verleden achter zich te laten en een toekomst voor zichzelf te vinden.

Verstoten door haar ouders groeit Sameem Ali op in een kindertehuis in Engeland. Als ze op haar zesde hoort dat haar familie graag wil dat ze weer thuis komt wonen, kan ze niet wachten tot de hereniging met haar moeder, broers en zussen. Als Sameem aankomt in de armoedige en vieze woning van haar Pakistaanse familie, wordt ze al snel aan het werk gezet. Alle normen, waarden en geborgenheid die ze in het tehuis kende, vervallen van de ene op de andere dag en Sameem moet – 6 jaar oud – het huishouden draaiende houden, eten koken dat ze niet kent en dit alles ondergaan gebukt onder een niet-ophoudende stroom van verbale en lichamelijke mishandelingen.

Sameems leven lijkt een ommekeer te krijgen als ze – op dat moment 13 jaar – met haar moeder mee mag naar Pakistan. Wat een vakantie beloofde te zijn, blijkt een regelrechte nachtmerrie: Sameem wordt gedwongen met een veel oudere, onbekende man te trouwen en keert 2 maanden later zwanger, maar zonder echtgenoot, terug naar Glasgow, waar de mishandelingen door haar familie onverminderd en zelfs heftiger doorgaan. Ondanks de geboorte van haar zoon, lijkt Sameem's leven leger en eenzamer dan ooit, totdat ze eindelijk liefde vindt. Samen met haar geliefde vlucht ze naar Manchester in de veronderstelling de ellende uit haar verleden achter zich te laten. Ze is echter niet voorbereid op de eerwraak die haar familie bereid is te plegen…

Sameem Ali woont in Manchester, samen met haar man en zoons. Ze zet zich in voor diverse organisaties om jonge kinderen in dezelfde situatie te helpen. Ontheemd is haar eerste boek.

255 pag. in zeer goede staat!