Geen producten (0)
 

Wijk, J.M. van - Gods trouw in de tropen 1 & 2 (Aanbevolen!)

€ 19,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

J.M. van Wijk - GODS TROUW IN DE TROPEN
Belevenissen van een aantal oudgedienden in het voormalig Nederlands Oost-Indië gedurende de jaren 1946-1950. In de periode 1946-1950 verbleven ongeveer 100.000 militairen vrijwillig en vooral dienstplichtig in het voormalig Nederlands Oost-Indië.

In dit boek geven een aantal van hen, ruim 40 jaar na hun terugkeer uit de tropen, alsnog hun relaas. Zij waren toen veldprediker, compagniescommandant, fouragemeester, infanterist, administrateur, kok, chauffeur, enzovoorts. Er werd niet alleen met wapens gestreden, maar u leest ook van de geestelijke strijd die gevoerd werd. 

Velen sneuvelden in de strijd, anderen stierven aan een ziekte. Dit maakte velen van hen moedeloos. Ook het langere verblijf in de tropen dan door de regering was toegezegd en de vele vragen bij de ongevaccineerden, die aanvankelijk niet naar Nederland terug mochten, deed hier geen goed aan.

Echter, door alles heen loopt de gouden draad van Gods trouw. Speciale hoofdstukken zijn gewijd aan: Het detachement ongevaccineerde militairen, de kerkelijke begeleiding vanuit Nederland, Nederlandse oorlogskerkhoven in Indonesië, bevindelijk Gereformeerde prediking in de Oost, enzovoorts.

De vele foto's en illustraties, die de tekst verluchten, maken het geheel tot een boeiend en lezenswaardig geheel.

Uitg. Gebr. Koster, 395 pag. gebonden. In mooie staat!