Geen producten (0)
 

Liempt, Ad van (inl.) - Oorlog en Bevrijding volgens ooggetuigen in Zuid-Holland

€ 15,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKOb-25283
Omschrijving

45 Zuid-Hollanders vertrouwen ons in dit prachtig uitgevoerde boek met leeslint, hun oorlogsbelevenissen toe. Verhalen opgetekend uit Dagboeken maar ook zeven ooggetuigen die speciaal voor dit boek, terugblikken op de meest bewogen periode uit hun leven.

45 Zuid-Hollanders, ooggetuigen, delen hun belevenissen rond de bevrijding. Veel verhalen zijn al direct in 1945 opgetekend, in brieven aan familie of in dagboeken. Enkelen bevonden zich in 1945 niet in Zuid-Holland, maar in Duitsland of in Nederlands-Indië en zetten daar hun bevindingen op papier. Zeven ooggetuigen gaven speciaal voor dit boek een interview over hun herinneringen. Zij kijken 75 jaar later terug op de meest veelbewogen periode uit hun leven. Alle verhalen bij elkaar geven een overzicht vanuit diverse perspectieven: de jongste verteller was 7 jaar oud in 1945 en de oudste was toen al 71 jaar. Veel van deze persoonlijke verhalen zijn nog onbekend en worden met deze uitgave voor het eerst gepubliceerd.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, is vol lof over de uitgave: “Dit prachtige boek met indrukwekkende verhalen zorgt ervoor dat de herinneringen aan de bezetting en aan de bevrijding levend blijven. Het is belangrijk dat we ons realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Op 4 en 5 mei zijn we met elkaar verbonden, herdenken we de doden en vieren we onze vrijheid. Zeker in deze tijd kan onderlinge verbondenheid een grote steun zijn. De verhalen in dit boek zijn daarbij bijzonder inspirerend.”

Bijzondere verhalen over een bewogen periode

“Mei 1945 was een blije en onzekere tijd. Mensen konden uitzinnig van vreugde zijn over de bevrijding en tegelijk was het een periode van chaos en verdriet, van niet weten en van onzekerheid over het lot van naasten. 75 jaar na dato zijn de verhalen van deze Zuid-Hollandse ooggetuigen nog altijd ontroerend en aangrijpend”, aldus de samenstellers van Erfgoedhuis Zuid-Holland. Daarnaast is geput uit historische interviews en verslagen, opgetekend in de naoorlogse periode.

Uitg. 240 pagina's, full colour, ingenaaid, 17x20 cm. Gebonden in heel papieren band met leeslint!  Mijnders Veilig

Nieuw!  Opbr. tbv Adullam Gehandicaptenzorg! Er is er nog 1 !