Geen producten (0)
 

Molenaar, Rina - Miss India

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKJ--32605
EAN code 9789085431169
Productcode leverancier Columbus
Omschrijving

Queeny en Angela - twee Indiase meisjes in het dorpje Pidigurella - zijn dikke vriendinnen. Ze zijn allebei 11 jaar. Angela werkt samen met haar moeder in de steenfabriek, waar eigenlijk iedereen uit het dorpje werkt - ook Queeny's ouders. Maar in tegenstelling tot Angela gaat Queeny naar school. Ze droomt ervan om dokter te worden en verheugt zich ook op de viering van Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus.

Dit jaar is Queeny verkozen tot Miss India. Dat betekent dat ze tijdens het zingen van het volkslied de Indiase vlag mag dragen tussen de dansers door, kleurrijk gekleed als een prinses! Maar haar blijdschap duurt niet lang. Queeny's vader vertelt dat ze binnenkort in de steengroeve moet gaan werken. Dit is waar Queeny altijd bang voor is geweest.

Het werk in de groeve is zwaar en het giftige poeder maakt veel mensen ziek. Ze is heel verdrietig en zoekt afleiding in het schilderen van de decors en het instuderen van de dansen voor het grote feest. Ze bespreekt thuis haar verdriet, maar haar vader zegt dat het niet anders kan. Queeny's moeder houdt het werken in de groeve niet meer vol. En er moet geld gespaard worden voor Queeny's bruidschat. En zo neemt Queeny de dag na het grote feest afscheid op school. De daaropvolgende nacht wordt ze midden in haar slaap gewekt, om met haar ouders in het donker naar de steengroeve te lopen. Haar leven als stenensjouwer is begonnen.

Uitg. Columbus, 88 pag. gebonden, laatste exemplaren!