Geen producten (0)
1 2
 

Poortvliet, Rien - Was getekend, Rien Poortvliet

€ 24,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKOb-29691
EAN code 9789047850342
Omschrijving

Rien Poortvliet (1932-1995) was een Nederlands illustrator, tekenaar en kunstschilder. Een man die op geheel eigen wijze en volledig autodidactisch decennia lang zeer veel succes heeft gehad met zijn manier van schilderen. Hij zag zichzelf als ‘tekenend verhalenverteller’.

Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van het werk van Rien Poortvliet uit zijn tekenboeken, aangevuld met de mooiste platen van zijn kalenders. Alle thema’s van Poortvliet komen aan bod: de jacht, dieren in het wild, het boerderijleven, honden, de bijbel, de geschiedenis en natuurlijk de kabouters. Het biedt een overzicht van zijn gehele oeuvre in een variatie van schetsen, aquarellen, humorvolle tekeningen en prachtige olieverfschilderijen. Rien Poortvliet: een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar.

Over Rien Poortvliet

U vindt bij refoboek.com nog veel meer boeken van deze Nederlandse illustrator, tekenaar en kunstschilder Rien Poortvliet. Rien  Poortvliet (1931-1995) kreeg internationale bekendheid door zijn illustraties van de kabouter. Hij noemde zichzelf een tekenend vertellen. De kabouterboeken werden verfilmd in de jaren tachtig van de vorige eeuw. 

Alle opbrengst op refoboek.com zijn voor Adullam Gehandicaptenzorg zoals u ook op onze site kunt lezen onder o.a. het kopje 'Over ons'. Van harte aanbevolen.

Uitg. 264 pag. gebonden, NIEUW 2021 - Schitterend boek!