Geen producten (0)
1 2
 

Verweert, Joke - Retour Rantepao

€ 23,99 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKR-5188
EAN code 9789023994350
Omschrijving

Schrijfster Joke Verweerd heeft een nieuwe roman geschreven: Retour Rantepao. Aanleiding voor dit boek is het honderdjarig jubileum van de band tussen de GZB en Toraja (Indonesië).

Retour Rantepao gaat over zending. Eigenlijk kun je de inhoud ervan in één zin samenvatten: Wat mag de Boodschap je kosten? “Als je iets goeds doet voor God, verwacht je misschien diep in je hart daar iets voor terug”, legt Joke uit. “Denk je niet dat het bij ons zo werkt? Dat we er eigenlijk stiekem voor beloond willen worden? In Retour Rantepao wordt duidelijk dat het heel anders kan gaan. Dat het leven heel weerbarstig kan zijn. Het boek gaat over hoe ingewikkeld het leven soms kan zijn en ook over hoe moeilijk het voor omstanders is om daar op de juiste manier mee om te gaan. Het boek is daarom is voor iedereen herkenbaar, ook al gaat het over zending.”

Wat is het waard om een mens van twee werelden te worden? Wouter en Ine hebben dertig jaar geleden de keuze gemaakt om met hun dochtertje Mirjam naar Rantepao, Indonesië, te vertrekken, de zending in. Na een dramatische gebeurtenis keert het gezin terug naar Nederland. Alle drie hebben ze moeite om hun draai te vinden.

Als Mirjam jaren later de kans krijgt om terug te gaan naar Rantepao om haar pleegbroer Firman op te zoeken, heeft ze het vermoeden dat ze zwanger is. Toch laat ze haar ouders en Jeroen achter en maakt ze de zware reis naar de buitengebieden van Indonesië. Deze keuze van Mirjam maakt dat Wouter en Jeroen elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Tegelijk heeft Mirjams reis een louterende werking op hen allemaal.

Een aangrijpende roman over de vraag wat het betekent om lief te hebben en los te laten.

Behalve Retour Rantepao schreef Joke ook een kinderboek: De jongen met de vechthaan. Dit boek gaat over de Indonesische kinderjaren van ‘mission kid’ Mirjam, de hoofdpersoon uit Retour Rantepao.

Uitg. Mozaiek, 374 pag. pb. Nieuw!