Geen producten (0)
-47%
Iedereen een ambt Ruitenburg, ds. P. van - Iedereen een ambt
1 2
 

Ruitenburg, ds. P. van - Iedereen een ambt

€ 14,90 € 7,90 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode NBKTDi-4688
EAN code 9789033122699
Omschrijving

Overdenkingen over samen dienen in de kerk
Schouder aan schouder dienen in de kerk. Zo zou het moeten zijn. Er is meer dan ooit kritiek op de kerk en de ambten. En inderdaad, ambtsdragers zijn niet altijd zulke goede herders. Maar vaak wordt vergeten dat het omgekeerde ook waar is. Te vaak staan ambtsdragers er alleen voor en laat de gemeente het de ambtelijke leiding alleen uitzoeken. Alsof predikers, ouderlingen en diakenen het alleen aan zouden kunnen.
In zekere zin hoort iedereen ÈambtsdragerÉ te zijn. Mannen en vrouwen, oud en jong, geschoold en ongeschoold. Paulus schrijft dat de gemeente het lichaam van Christus is en hoort te zijn. In dat lichaam hebben niet sommige, maar al de leden een functie.
In 52 overdenkingen denkt ds. Van Ruitenburg met de lezer na over ambten in het Oude en Nieuwe Testament. Aan de orde komen onder andere: de ouderling, de diaken, verkiezingen voor ambtsdragers, wie aan de eisen voldoet en wat voor gezag ambtsdragers hebben. Het gaat over de plaats van de vrouw in de kerk, over (ambtelijke) bewogenheid, maar ook over de verantwoordelijkheid van de leden. De lijn door dit boek is dat we elkaar hard nodig hebben en dat het zoeken van eenheid moet beginnen in de plaatselijke gemeente.
        In deze serie verschenen:
        Echt geloven
        Elkaar begrijpen
        Naar de hemel
        Klagen mag
        Wie God is
        Naar de kerk
        Tijdgeest
        Iedereen een ambt
        Diep ontzag

221 pag. pb. Nieuw!